Wij heten jou van harte welkom

Contact  |  Nieuws & pers  |  Vacatures  |  Language  |  Volg ons:

Duurzaam ondernemen

PARTNERNIEUWS 8 juni 2022 Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen: Luc van Bussel

Onemeeting.com: ‘Duurzaam vergaderen’

Onemeeting.com is onlangs partner geworden van het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen.  We stelden Luc van Bussel, CEO van The Onemeeting Company een aantal vragen over het bedrijf ter introductie.

Zou je Onemeeting.com aan onze lezers kunnen voorstellen?
We zijn in hart en nieren een Meeting Expert. Zakelijke ontmoetingen zijn al veertig jaar ons ding als familiebedrijf. Als pionier zijn we destijds gestart met het ontwikkelen en exploiteren van tientallen innovatieve meeting centers in Nederland. Onze klanten vroegen telkens om meer locaties en landelijke spreiding, maar die vraag werd te groot om alleen te doen. We zijn toen gestart met een platformbedrijf. In de afgelopen tien jaar hebben we met Onemeeting.com een vernieuwd, innovatief en duurzaam boekingsplatform ontwikkeld waardoor onze bestaande en nieuwe klanten nu overal in Nederland en ook wereldwijd kunnen vergaderen.

Onemeeting.com is dus een boekingsplatform voor vergaderlocaties? Een Booking.com voor vergaderlocaties?
Tja, zo zou je het kort kunnen omschrijven. Officieel zijn we Meeting Room Booking Company. Zo typeert men ons soort bedrijven. Dus, inderdaad een Booking.com maar dan voor Meeting Rooms en niet voor Hotel Rooms, behalve als ze onderdeel zijn voor een zakelijk verblijf of meerdaags vergaderarrangement.

Voor wie is Onemeeting.com een uitkomst, een oplossing?
Onemeeting.com is ideale partner voor bedrijven, organisaties, instellingen en overheden die zakelijke bijeenkomsten belangrijk vinden. Feitelijk, zo belangrijk vinden dat altijd, overal en alles moet kloppen. De niet-perfecte bijeenkomst bestaat namelijk niet. Een mislukte bijeenkomst is een ramp voor iedereen die de reis heeft gemaakt. Dus, voor bedrijven waar een bijeenkomst écht onderdeel is van hun succes, zijn wij een belangrijke succesfactor.

Welk resultaat boeken bedrijven met Onemeeting.com? Wat is jullie impact?
Onemeeting.com brengt controle in de chaos van alle boekingen voor vergader- en eventlocaties. Zo zou ik in het kort onze toegevoegde waarde willen omschrijven. Als bedrijven al hun boekingen voor bijeenkomsten via ons platform en onze meeting experts laten lopen ontstaat er een centralisatie van alle processen, voorwaarden, kwaliteit en ook van beperking van risico’s en CO2-uitstoot. Als innovatief en duurzaam locatie-boekingsplatform zien we onze rol ook steeds meer als verduurzamer van de meeting branche. Naast het brengen van orde, controle en centralisatievoordelen kiezen steeds meer bedrijven voor een Green Meeting DEAL. Dat is weer een mooi Engels woord voor een duurzame samenwerking waarin alle partijen één doel hebben: het klimaatneutraal organiseren van alle bijeenkomsten.

Hoe maken jullie dan een bijeenkomst 100% Klimaatneutraal?
Als eerste boekingsplatform in Nederland hebben we onderzoek laten doen naar de CO2-uitstoot van alle soorten en type bijeenkomsten. Hierdoor hebben we een duidelijk beeld bij de gemiddelde footprint van een bijeenkomst. We zien tegelijk dat steeds meer vergaderlocaties Green Key Gold worden. Dat betekent dat ze nu al meer doen dan wettelijk verplicht om hun uitstoot te verminderen. Mede gezien de strenge certificering is dat alles behalve green washing. Integendeel. Samen met onze Green Meeting DEAL klanten maken we nu nieuwe keuzes voor Green Key Gold locaties om de CO2-uitstoot maximaal te reduceren, in combinatie met OV of EV. Voorts compenseren wij samen met Groenbalans de rest-CO2 met Gold Standard CO2 Klimaatprojecten in ontwikkelingslanden. Op die manier kunnen we met reductie en compensatie streven naar 100% klimaatneutrale bijeenkomsten. We hopen hiermee steeds meer een bijdrage te leveren aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Zijn er nog meer duurzame initiatieven op komst?
Zeker. Duurzame vergaderconcepten hebben de toekomst en daar willen wij als platform meteen het fijne van weten. Daarnaast investeren we zelf in een warme bedrijfscultuur en zijn we trots op ons Great Place to Work certificaat. Met een Trust-Index van 91% behoren we tot de beste werkgevers van Nederland. Daar begint wat ons betreft alles. Goed werkgeverschap is de basis voor iedere vorm van succes. We hebben er zelfs een boek over geschreven: De Confetti Company, Warme Cultuurmakers in Coole Tijden. Wat ons betreft gaan ‘zachte vaardigheden’ het verschil maken in een digitale samenleving. Misschien kunnen we ook hier een steentje bijdrage om de grillige wereld iets ‘aardiger voor elkaar’ te maken. Trots zijn we ook op ons nieuwe duurzame platform & beweging WCARE.one. Hier brengen we alle mogelijke Nederlandse initiatieven samen die voor onze aangesloten locaties een bijdrage kunnen leveren om hun exploitatie en organisatie steeds verder te verduurzamen. Alles begint met inspiratie, dus het leek ons als platform ook een duurzame gedachte om een duurzaamheidsplatform te maken met allemaal mooie ondernemers die mooie producten, diensten of oplossingen hebben die een wezenlijke bijdrage leveren aan een duurzame organisatie. Dit zijn een aantal van onze initiatieven, maar de lijst is veel langer. Voor alle informatie verwijs ik graag door naar onze corporate website www.TheOnemeetingCompany.com. Daar vertellen we met veel plezier wat ons inspireert, motiveert en aspireert om de meest innovatieve en duurzame meeting expert van Nederland te worden, zijn en blijven.

En de laatste vraag. Wat is jullie ‘purpose’ dan?
Wij geloven dat de toekomst wordt gemaakt en bepaald in een bijeenkomst. Meetings make our Future. Bijeenkomsten maken onze Toekomst. Dat is onze oprechte inspiratie. We geloven écht dat bedrijven en ook de samenleving niet zonder het overleg, de discussie en het besluit kunnen van een bijeenkomst. De geschiedenis laat ons zien dat de toekomst nooit zomaar is ontstaan, maar altijd vanuit een bijeenkomst. Dat maakt bijeenkomst tijdloos. Ook in deze turbulente tijden kun je iedere dag zien dat belangrijke ontmoetingen en bijeenkomsten een stempel drukken onze samenleving. De General Assembly Hall van de Verenigde Naties of de Tweede Kamer der Staten Generaal zijn niet voor niets allesbepalende meeting rooms. Onbelangrijke bijeenkomsten bestaan volgens ook niet. Waarom zouden mensen samenkomen als het niet (een beetje) belangrijk zou zijn? Wij geloven dat mensen elkaar altijd zullen blijven ontmoeten en dat wij daarbij een mooie purpose en taak hebben om die mensen heel professioneel, veilig, duurzaam en eenvoudig samen te brengen. We denken dat bijeenkomsten van alle tijden zijn en dat maakt ons hopelijk tijdloos.

Bereikbaar voor nadere informatie:
Luc van Bussel | CEO The Onemeeting Company | Onemeeting.com | Onemeeting Services +31 6 45002468 of luc.vanbussel@theonemeetingcompany.com

Go to Top