Michiel, Job en Luc

Luc van Bussel presenteert toekomstplannen voor meetingbranche

Een paar jaar geleden was het kantoor de enige plek waar je in Nederland kon werken en vergaderen. Maar door de coronapandemie is dit compleet anders geworden. Mensen werken veel vanuit huis, hebben daar een kantoorplek ingericht en het eigenlijke fysieke kantoor staat een groot deel van de tijd leeg. Digitale vaardigheden zijn onmisbaar geworden en werken van 9 tot 5 is bij veel bedrijven verleden tijd.

Betekent dit dat mensen elkaar niet meer willen ontmoeten in de ‘echte wereld’? Niet als het aan Luc van Bussel – rechts op de openingsfoto, CEO van The Onemeeting Company – ligt: “We zien juist een groeiende vraag naar Meeting Management Expertise vanuit de veranderende kantoormarkt en de getroffen meetingbedrijven. En dit heeft alles te maken met het verlangen van mensen om elkaar te zien, horen en ‘voelen’. Inspiratie is het delen van energie en dat werkt niet digitaal.” Hoe gaat The Onemeeting Company deze behoefte faciliteren? Luc van Bussel vertelt over zijn nieuwe bedrijf: The Onemeeting Company.

Nieuwe naam
“Vanaf 1 september 2021 is The Onemeeting Company de nieuwe naam voor Regardz Hospitality Group. Met ons familiebedrijf, opgericht door Job Heilijgers in 1982, zetten we koers naar een nieuwe toekomst. Het boekingsplatform Onemeeting.com wordt leidend binnen onze internationale groeistrategie en met het nieuwe merk Onemeeting Services breiden we onze diensten uit. Waar moet je dan aan denken? Kijk naar ons aanvullend Management Contract waarbij we de positie van directeur of manager invullen inclusief de bijbehorende exploitatieservices zoals HR, Cultuur en ICT. We hebben onze jarenlange exploitatiekennis samengebracht in een management- en exploitatieformule. Op die manier gaan we onze kennis aanbieden, delen en doorontwikkelen.”

Gastvrijheid werd Luc met de paplepel ingegoten door zijn moeder. Luc: “Ik zeg weleens dat het voor mij thuis als een vijfsterrenhotel was, ik heb daarom gastvrijheid door de aderen stromen. We zijn veel te veel met harde, koude zaken bezig. Veel gaat digitaal, terwijl er juist behoefte is aan zachte, warme vaardigheden. De samenhang in onze samenleving neemt af, zoveel processen zijn digitaal geworden, mensen spreken elkaar bijna alleen nog maar op afstand. Terwijl juist mensen het verschil maken en niet de systemen. Je hebt warmtemakers nodig om met elkaar in verbinding te komen. En gastvrijheid is die verbinding.”

Next Generation Meeting Management
In de afgelopen coronaperiode heeft The Onemeeting Company zich in hoog tempo doorontwikkeld tot een uniek meetingmanagement bedrijf voor opdrachtgevers en duizenden aangesloten locaties. Met nieuwe fullservice klantformules en ondersteunende managementservices voor bedrijven met meeting capaciteit hebben ze een strategische sprong gemaakt. “De afgelopen coronacrisis heeft ons geleerd dat innovatie de enige weg is uit een crisis. Maandenlang hebben we hard gewerkt aan de verdere uitbreiding van onze diensten en systemen. Vanwege de coronaperiode is de transitie naar thuiswerken versneld. Ik verwacht dat door de combinatie van de veranderende kantoormarkt en het thuiswerken de vraag naar meetinglocaties alleen maar zal toenemen. Waar grote kantoorpanden verdwijnen, zullen steeds meer meetinglocaties opkomen. Aan ons de taak om hier een innovatieve oplossing voor te bieden.”

Onemeeting.com en Onemeeting Services
Onemeeting.com is het boekingsplatform voor alle soorten zakelijke bijeenkomsten. Klanten sluiten samenwerkingsovereenkomsten met Onemeeting.com voor al hun zakelijke bijeenkomsten en overnachtingen. “Onze partners vragen steeds meer om een totaaloplossing voor hun meetinglocatie. Dat is voor mij heel logisch omdat onze wereld gericht is op efficiëntie en gemak, waarbij de behoefte aan comfort en gastvrijheid alleen maar toeneemt. Ik zie het AFAS Experience Center als hét voorbeeld van innovatie en inspiratie. De nieuwe ontmoetingsplek bruist van inspiratie en staat niet voor niets op de Inspiratielaan. Toeval bestaat niet. Het is de plek waar de mensen van AFAS samenkomen en dat zijn niet alleen de eigen collega’s, maar alle stakeholders. En zo klopt het weer fantastisch mooi, want inspiratie is het delen van energie, en dat doe je in de échte wereld waar je elkaar ontmoet.”

OMS Onemeeting System: Integrated Meeting Technology ISO27001
Naast de vernieuwing en uitbreiding van de klantformules en managementservices heeft Onemeeting.com een forse sprong gemaakt in de ontwikkeling van haar eigen integrale platformsysteem OMS Onemeeting System: uniek in haar soort. Het combineert Property Management (PMS), Customer Management (CMS), Sales & Marketing Management, Enterprise Resource Planning (ERP) en vele andere bedrijfsprocessen. Luc: “Het is een technisch verhaal, maar OMS is hét fundament waar al onze activiteiten op gerealiseerd worden. Sinds 2012 bouwen we aan een uniek platform voor al onze stakeholders: locaties, klanten en vele andere gebruikers. Onemeeting.com en OMS Onemeeting System zijn ISO27001 gecertificeerd en deze blijven we verder ontwikkelen.”

De volgende stap
Luc: “Eigenlijk konden we deze volgende stap alleen maar zetten omdat we door Covid zijn gaan inzien dat we veel breder mogen denken. Met al onze meetingmanagers weten we echt wat locaties en boekers nodig hebben. Die werelden brengen we bij elkaar. Een mooi voorbeeld hiervan is het Atrium Meeting Centre in Amsterdam met 17 multifunctionele vergaderzalen. We verzorgen daar alle commerciële processen: van het aannemen van de reserveringen tot aan de marketing & sales en zelfs de facturatie. Dit verloopt allemaal via ons systeem OMS Onemeeting System.

Over The Onemeeting Company
In dit Nederlandse familiebedrijf vormen Luc van Bussel & Michiel Heilijgers (links op de openingsfoto) de directie en aandeelhouders van het bedrijf. The Onemeeting Company profileert zich als een internationale, onafhankelijke Meeting Expert in de zakelijke MICE-branche.

Luc vat het als volgt samen: “Ons gloednieuwe bedrijf biedt voor organisaties, instellingen, bedrijven en overheden een totaaloplossing voor al hun zakelijke bijeenkomsten en overnachtingen en biedt complete managementservices voor aangesloten (meeting)bedrijven. Vlak voor de coronacrisis, in 2019, realiseerden we met Onemeeting.com 24.000 opdrachten voor ruim 350.000 deelnemers. We maken ons klaar om dit in 2022 te overtreffen. Nice to know: The Onemeeting Company is een Great Place to Work, ISO27001 gecertificeerd en biedt Klimaatneutraal Vergaderen voor iedere bijeenkomst waar ook ter wereld.”

Bron: Hospitality Management